2021’de koronavirüs sürecek

Dünya Sağlık Örgütü'nden yapılan açıklamada, koronavirüsün 2021'de bitmeyeceği duyuruldu.

SAĞLIK - YAŞAM 2.03.2021 12:23:00 0
2021’de koronavirüs sürecek

Birleşmiş Milletler bünyesindeki Dünya Sağlık Örgütü’nün üst düzey direktörlerinden Michael Ryan, koronavirüs salgınının bu yılın sonunda bitmesinin gerçekçi olmadığını belirtti.

Michael Ryan, gerekli önlemlerin alınarak ölüm oranlarının düşürülebileceğini söyledi. Dünya çapında koronavirüs vakalarının son 6 haftadır düşüşe geçtiğini “Koronavirüs salgınının bu yıl sonunda biteceğini düşünmek çok erken ve gerçekçi değil, fakat eğer akılcı hareket edilirse pandeminin getirdiği hastaneye kaldırılma oranı ve ölüm oranı gibi trajedileri ortadan kaldırabilmek mümkün dedi. 

Dünya Sağlık Örgütü üst düzey direktörü Michael Ryan, son dönemde salgınla mücadele kapsamında iyi işler yapıldığını ve şu an virüsün kontrol altında olduğunu duyurdu.

Fakat Ryan’ın bu açıklamasının ardından Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus'dan bir açıklama geldi. Ghebreyesus, “Bildirilen vakalar, DSÖ’nün 6 bölgesinden 4'ünde arttı. Bu bölgeler Amerika, Avrupa, Güney Doğu Asya ve Doğu Akdeniz oldu” ifadelerini kullandı.